Több mint kétezer év tapasztalata egyetlen masszázsban

Több mint kétezer év tapasztalata egyetlen masszázsban

A thai masszázs története

Ha a thai masszázs gyökereit keresed, egészen Indiáig kell, hogy utazz. A thai masszázs megalkotója egy észak-indiai orvos Jivaka Kumar Bhaccha volt, aki Buddha kortársa és közeli barátja volt. A mester tanai kutatások szerint a buddhizmus terjedésével egyidejűleg érkeztek a mai Thaiföld területére, az i.e. 3.-4. században.

Az általa megalkotott masszázstechnika szájról-szájra terjedt, általában a családokon belül, valamint kolostorokban pálmalevéliratokon őrizték a tudást. Sajnos azonban ezeknek az iratoknak a nagy része a történelem viharai során megsemmisült. A megmaradt példányokat III.Rama király összegyűjtette, és egy buddhista templom falaiba vésette annak érdekében, hogy a tudományt megőrizze. A Wat Po templom falain a mai napig láthatók ezek a feljegyzések. 

Az évszázadok során megalkották a thai masszázs iskolák képzésének kereteit is, és a 1991-ben a Wat Po Orvosi és Masszázs Egyesület és több Wat Po-i tanár létrehozott egy standard, irányadó masszázs tananyagot. 

Ebben szerepel, hogy az alap masszázsnak a tíz fő masszázsvonal pontjaira kell épülnie. Ezek a vonalak könnyen és általánosan használhatóak. A nyújtó és a jóga pozíciók közül is, kizárólag biztonságosan alkalmazhatóak lettek kiválasztva, így bárki élvezheti a thai masszázs áldásosságát mindenféle jógás előképzettség nélkül. 

Fokozatosság és kímélő nyújtás, a thai masszázs alapszabályai

A masszázst mindig a test legalsó részén a lábaknál kell kezdeni és innen haladni felfele a fej irányába. Ez a szabály minden ősi ázsiai gyógyító rendszerben ugyanígy van, mert ez a módszer segít megtisztítani az energiákat, ahogy azok a testben áramlanak.

Mindig a sen aktivizálásával kell kezdeni a masszázst. Ezt követően jön az energiák mobilizálása és végül a nyújtások és feszítések. Ez a szabály fontos a páciens fokozatos bemelegítése szempontjából, fizikailag, energetikailag és spirituálisan egyaránt.

Mindig kiegyensúlyozott masszázst kell végezni. A test egyik oldalán elvégzett műveleteket annak másik oldalán is meg kell ismételni.

Már nem kell több ezer kilométert utaznod egy igazi thai masszázsért!

A tradicionális thai masszázs nyújtotta élményt már te is átélheted – legyél bárhol is a világon! Szerencsére már nem csak őshazájában, de Európától Amerikáig, bárhol találhatsz thai masszázsszalonokat!

Legnagyobb örömünkre, no meg vendégeink megelégedésére, már a Thailine Szalonból is kettő van! Kattints ide, és válaszd ki, hogy melyikbe mennél szívesen, és milyen masszázst próbálnál ki legközelebb.

Ha egyszer megtapasztalod, biztosan örökre rabul ejt ez a fantasztikus masszázstechnika téged is!  Vagy esetleg már rabul is ejtett…

Kövess minket Facebook oldalunkon is, és ha már jártál nálunk, ne felejts el egy véleményt is otthagyni a megfelelő helyen, az értékeléseknél! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk!


Thailine Szalon Budaörs

Cím: 2040 Budaörs, Budapesti út 85. 

Telefonszám: +36 30 100 90 21

Időpontfoglalás ITT!


Thailine Szalon Budapest

Cím: 1103 Budapest, Gyömrői út 99. 

Telefonszám: +36 30 257 5150

Időpontfoglalás ITT!

Copyright 2024 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com