Mitől és hogyan működik a lábmasszázs?

Mitől és hogyan működik a lábmasszázs?

Talán nincs ember, aki ne hallott volna még a lábmasszázs jótékony hatásairól. Ismerkedj meg vele most te is egy kicsit közelebbről! Tudd meg, hogyan hat ez a masszázstechnika!

Így működik a lábmasszázs

A lábmasszázs az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb módszer a test és a lélek ellazítására. Az eljárás során a masszőz különböző technikákat alkalmaz, beleértve a simítást, dörzsölést, nyomást és ütögetést. Ez a kombináció segít enyhíteni a fájdalmat, lazítani a megfeszült izmokat, csökkenteni a stresszt és a szorongást. A lábmasszázs segíti az energiablokkok feloldását, ami elősegíti a test és a lélek egészségének helyreállítását. A masszázs hatására a testben endorfinok szabadulnak fel, amelyek pozitív érzéseket és mély ellazulást eredményeznek. 

A lábmasszázs előnyei

A legelső, azonnal érezhető előnye a lábmasszázsnak az, hogy nagyon kellemes. Mindemellett nyugodtabb lesz az alvás, és összességében javul a vérkeringés, amely következtében a sejtek oxigénellátottsága sokkal jobb lesz. 

A lábfej és a talp bizonyos pontjainak masszírozása segíthet a depresszió és a lehangoltság leküzdésében, a veszteségek feldolgozásában is. Emellett a masszázs serkenti az idegrendszer működését, erősíti az immunrendszert és segíti a toxinok kiürülését a szervezetből. 

Az egészséges lábfej megőrzésének egyik legegyszerűbb módszere, a kényelmes cipők viselése mellett, a rendszeres masszázs. A masszírozás stimulálja a terület izmait, csökkenti a merevséget és enyhíti a boka- és sarokfájdalmat. A rendszeres lábmasszázs erősebbé és rugalmasabbá teszi a bokát, ezáltal megelőzhetőek a lábfej és a boka sérülései.

Várandós hölgyek esetében, különösen a terhesség harmadik trimeszterében, hatékonyan segít az ödémák kezelésében, a duzzadt bokák és lábfejek elleni harcban. A menstruáció előtti, és a menopauza okozta kellemetlen tüneteket is enyhítheti a rendszeres masszázs. 

Lábmasszázs thai módon

A thai lábmasszázs, nem egy egyszerű talpmasszázs! A talpon, a vádlin, a térden és a combon elhelyezkedő akupresszúrás pontok masszírozásával fokozható az ezekhez a pontokhoz rendelt szervek vérbősége, javul az anyagcsere, a nyirokkeringés, így tulajdonképpen beindítja a saját szervezeted öngyógyító erejét.

Kifejezetten ajánljuk túlzott ülő vagy fizikai munkát végzőknek, sportolóknak. A budaörsi és a Gyömrői úti Thailne szalonokban 30, 60 és 90 perces lábmasszázs közül választhatsz. Foglalj időpontot, és tapasztald meg te is ennek a masszázsnak a csodálatos hatásait!

Amikor tilos a láb-és talpmasszázs

Vannak helyzetek, amikor viszont semmi esetre sem javasolt talp- illetve lábmasszázst alkalmazni. Ilyen például, amikor égési, nyílt vagy éppen már gyógyulófélben lévő seb van a lábon. Szintén ellenjavallt lábtörés, illetve súlyos csontritkulás esetén!

Copyright 2024 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com