Masszázs otthon? Íme 3 masszázs tipp, ha nincs kéznél masszőr!

Masszázs otthon? Íme 3 masszázs tipp, ha nincs kéznél masszőr!

A pihenés egyik legjobb módja a masszázs, ami azonkívül, hogy képes csökkenteni az esetleges fájdalmakat, izomlazító hatása van és segíti a vérkeringést. A probléma viszont az, hogy nem tudod előkapni a zsebedből a masszőröd, és előfordulhat, hogy éppen lecsúsztál egy aktuális időpontról.

Ebben a cikkben összeszedtünk néhány masszázs tippet, amik elvégzéséhez csupán 3-4 percre van szükséged, az eredményt pedig már azonnal érezheted!

Mit, hogyan csinálj?

Fontos, hogy mindent lépésről lépésre kövess, és a mozdulatokat nyugodtan, kellő higgadtsággal végezd el!


A fejfájás gyakori okozója a stressz!

A stressznek számos kiváltó oka lehet, és gyakran gyomorideg vagy fejfájás párosul hozzá, ami valljuk be, igazán megkeserítheti a mindennapokat! Szinte észre sem lehet venni, de az arc teljesen befeszül, megmerevedik, és az állkapocs is szorosan összezáródik a stressz hatására. Ennek a reakciónak gyakorta fejfájás a következménye.

1. Masszázs tipp: Mit tegyél, ha fáj a fejed?

  • A középső ujjad helyezd a homlokod közepére és óvatos nyomást kifejtve     kezdj el körkörös mozdulatokat végezni a homlokod közepétől kifelé eső irányba. (a mozdulatsor háromszori elvégzése ajánlott)

  • Ezután mindkét  mutató ujjadra szükséged lesz, ugyanis a szemöldök belső széleinek megnyomása következik. Masszírozd mindkét irányból ezt a két pontot legalább 1 percen keresztül.

  • A harmadik és legfontosabb lépés, hogy szintén a két mutatóujjad használva, tapintsd meg az orrod alatt lévő kis gödröcskéket. Óvatos mozdulatokkal körkörösen masszírozd úgy, mint az előző két lépésben.

A helytelen testtartás és a vele járó nyakfájdalom!

Az ülő életmód bizony tartogat némi kellemetlen meglepetést. Ezek közül az egyik a nyaki fájdalom. A gerinc egyensúlyi állapota ugyanis felborul, ha a test belegörbül a székbe, a fej pedig lefelé lóg. Ebben a furcsa testhelyzetben a nyakcsigolyák alkalmazkodnak és rögzülnek. Az összekötő szalagok megfeszülnek, és kínzó, szúró fájdalom jelenik meg.


2. Masszázs tipp: Mit tegyél, ha fáj a nyakad?

  • Ujjbegyeiddel  fejts ki egy határozott nyomást a nyak hátulján lévő izmokra    

  • Később kissé engedj a szorítás erősségén.

  • Addig folytasd, amíg nem érzed, hogy ellazulnak az izmaid.     

  • Ezután a nyaki csigolyák mentén haladj!     

  • Végül a nyak és a váll közötti részen is végezd el az első lépést.     


A kényelmetlen lábbeli és a fárasztó lábfájás!

A lábfájdalom egyik leggyakoribb oka a kényelmetlen cipő viselése. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen sarkú vagy talpú cipőben jársz-kelsz a nap folyamán. A túl puha talpú lábbeli a boka feletti területnek okoz fájdalmat, a túl kemény talpú pedig nem hagy elég mozgásteret a lábfejnek. Ne feledkezzünk meg a 4-5 cm-es magassarkú cipőkről sem, amiben a lábra nehezedő testsúly nem a bokának, hanem a lábfejnek jelent terhet.


3. Masszázs tipp: Mit tegyél, ha fáj a lábad?

  • A két hüvelykujjad helyezd a talpad sarok részére.

  • Finom nyomással óvatosan távolítsd el az ujjaid egymástól, kifelé haladva a talpon.     

  • A mozdulatot folyamatosan a talpon felfelé haladva a lábujjakig végezd el.

  • A két hüvelykujjad egymástól 2-3 cm-re     helyezd el, és most óvatos nyomással érintsd meg őket a talp közepéhez haladva.     

  • Ismételd a mozdulatot egészen a lábujjak aljáig.     

Teljes testet átmozgató masszázstípusok a Thailine szalonokban!

A fenti rövid, apró trükkök és technikák megtanulásával kezedbe veheted az irányítást, ha fej-, nyak- vagy lábfájdalommal küzdesz. Ha pedig teljes testet átmozgató masszázsra vágysz, látogass el Thailine szalonjaink valamelyikébe, és bízd magad profi szakemberekre!

Copyright 2024 Thailine @ Minden jog fenntartva.

Thailine Budaörs

+36 30 100 90 21

thailinebudaors@gmail.com

Thailine Gyömrői út

+36 30 257 5150

thailineszalon@gmail.com